Shiatsutherapie de klassieke methode

Shiatsu is een manuele toepassing die zich kenmerkt door altijd het gehele lichaam te behandelen, een doeltreffend therapeutisch instrumentarium voor het stimuleren van genezing processen, het bestrijden van pijn en het behandelen van allerlei regelsystemen van het lichaam. Hoewel Shiatsu letterlijk ‘vingerdruk’ betekent worden ook andere delen van de hand gebruikt om druk op het lichaam uit te oefenen, een andere vorm van fysiotherapie. Daarom is Shiatsutherapie een veilige en natuurlijke behandelmethode die inzetbaar is voor vrijwel alle condities. De meeste pijnsoorten zoals hoofdpijn, spierpijn, en gewrichtspijn zijn een waarschuwing een beschermingsreactie die vertelt dat er iets mis is en dat dit aandacht nodig heeft. Shiatsu is ook inzetbaar als symptoombehandeling,dat zijn klachten die voortkomen uit disbalans zoals: overbelasting,vermoeidheid ,stress, en emoties die zich uiten in spierspanning maar ook slaapproblemen, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, immuniteitsproblemen, RLS. Agst en depressie worden ondersteund behandeld via een bepaald model. Het bewegingsapparaat zoals stijfheid van nek en schouders, RSI, rugklachten al dan niet chronisch of acuut, verrekkingen, blessures etc. reageren hier uiteraard ook goed op.
De kern van de behandeling is het toepassen van druktechnieken op het lichaam maar ook streching van spierengroepen en zachte bewegingen op het bindweesel (fascie) in sommige gevallen krijgt u oefeningen mee naar huis om de bahandeling te continueren tot de volgende afspraak.

Na de eerste behandeling kan het lichaam verschillend reageren.Sommige mensen zullen zich beter voelen,soms zelfs zeer energiek, maar ook kan men zich moe en slaperig voelen. In verschillende delen van het lichaam zal de doorbloeding verbeteren, en door het opwekken van zenuwimpulsen kan er ook een stijf gevoel in het behandelde gebied ontstaan.
Elk lichaam is uniek en het is niet te voorspellen hoe uw lichaam op een nieuwe situatie zal reageren. Bovenstaande reacties zijn normaal en kunnen gemiddeld 2 a 3 dagen duren, want dat is de tijd die uw lichaam en vooral het spierstelsel nodig heeft om aan de veranderde situatie te wennen.
U krijgt in mijn praktijk nooit blauwe plekken of bloeduitstortingen en brandende lichaamszones wat nog al eens voorkomt bij collega’s die schrapen met stenen en andere belastende technieken gebruiken.

Praktijkgezondheidszorg Friesland

Mijn behandelingen worden uitgevoerd op een zeer comfortabele massagetafel die individueel ingesteld kan worden en er wordt tevens gebruik gemaakt van een BodyCushion dat ervoor zorgt dat het lichaam goed ondersteund wordt en zo vrij van belasting is om zo een optimale ontspanning -en ligcomfort te creëren. De bereikbaarheid van veel spiergroepen en gewrichten is groter waardoor deze beter behandeld kunnen worden. Men wordt op het sternum en bekken gedragen: het geeft ruimte en vrijere ademhaling. Op de buik liggen kan nu bij cliënten waarbij dat op een tafel niet gaat. Zwangeren kunnen zo probleemloos behandeld worden in zowel rug als zijlig door BodyCuchion aan te passen.

Voor iedereen…

Shiatsu is door het milde karakter geschikt voor iedere leeftijdscategorie. Kleine, jonge kinderen reageren meestal snel op een behandeling, waar volwassenen vaak te lang doorlopen met hun klachten en zo het genezingsproces vertragen, laten zij door hun natuurlijke onbevangenheid het eigen herstelproces makkelijker toe. AD(H)D, slaapproblemen, angst, onrust etc zijn tegenwoordig helaas klachten waar veel kinderen last van hebben.
Maar zeker ook voor ouderen die slecht ter been zijn en weinig beweging meer hebben werkt de behandeling voor een goede doorstroming zeer efficiënt.

Shiatsu is een therapie voor iedereen.