Therapie aan huis voor ouderen en of jongeren met een fysieke beperking.

De service voor behandeling aan huis is in principe voor iedereen die om wat voor fysieke beperking niet naar mijn praktijk kan komen.

De grootste doelgroep is in dit geval de oudere generatie die van mijn service gebruik maakt, vanwege de leeftijd, bewegingsbeperking maar ook omdat vervoer een probleem is.

Natuurlijk hangt het ook af van de aard van de klacht maar meestal gaat het om een rustige zachte behandeling van 30 minuten op de meegebrachte behandeltafel die op de juiste hoogte wordt afgesteld zodat men er makkelijk op kan gaan liggen en meestal in zijlig en – ruglig behandeld gaat worden.

Tijdens de comfortabele lighouding van de cliënt op de behandeltafel, ondersteunt met een body cushion, wordt er natuurlijk extra aandacht gegeven aan de klacht waar de cliënt het meeste last van heeft.

Dat is vaak stijfheid van nek en schouders, pijnlijke gewrichten, stramme rug, pijn maar ook bijvoorbeeld slaapproblemen.

Een klacht die zich al jaren manifesteert heeft meerdere behandelingen nodig om opgelost te worden.

Er treedt vaak na de behandeling verlichting op, pijnvrije momenten, wat meer flexibiliteit in de rug, men voelt zich geestelijk prettiger wat een positieve invloed heeft op het humeur en motiverend werkt.

Het bezoek aan huis heeft ook een sociaal aspect, ik fungeer als een vertrouwenspersoon men kan zijn of haar hart even luchten. Geestelijke problematiek komt ook aan de orde wanneer daar behoefte aan is.

Veel gehoord: Ik kijk naar je uit, wat duurt een week lang, ik voel me veel meer ontspannen, ik loop veel beter.

Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van service aan huis. Het effect van de behandeling hangt af van de herhalingsfrequentie dat kan variëren van wekelijks tot 1 keer per maand en hangt af van de wensen van de cliënt.

Waarom genoegen nemen met klachten die zgn. “bij het ouder worden horen” Ouderen kunnen op deze manier nog steeds aan hun gezondheid werken zonder zelf daar fysieke inspanning voor te hoeven leveren. Met een gezonde wilskracht kunt u veel meer bereiken dan u wellicht denkt!