Stoelshiatsu (stoelbehandeling)

Stoelshiatsu is een behandelmethode afgeleid van de shiatsu therapie en wordt gegeven op een daarvoor speciaal ontwikkelde stoel zodat de cliënt in een zeer ontspannen en rustgevende houding een korte maar activerende behandeling kan ondergaan. Bij deze behandelmethode wordt spanning en ontspanning hersteld en met aandacht voor nek, hoofd, schouders, armen en de rug. Met manuele technieken als drukpuntmassage en strekkingen wordt de bloedcirculatie bevordert en zorgt ervoor dat lichaam en geest tot rust komen de spiertonus wordt verlaagd om zo de pijnlijke zones te verminderen of te laten verdwijnen en de stofwisseling in balans te brengen.

 

In sommige gevallen gebruik ik stoelshiatsu vooraf gaande aan een shiatsu of dorn methode, om aandoeningen rondom schouder en nek wat effectiever te kunnen behandelen gezien vanuit een zittende houding de aangedane zijde van de cliënt beter te bereiken is.

 

Deze veilige behandelmethode is ook weer geschikt voor jong en oud. Het werkt fysiek in op het lichaam maar mist mentaal ook zijn uitwerking niet.

 

 

 

 

De stoelbehandeling kan ook aan huis worden gegeven. Voor meer informatie zie Behandeling aan huis.