Praktijk Gezondheidszorg -> Nieuws

Praktijk is  per 03-12-2018 verhuisd naar Marrum

Lage Herenweg 30

9073 GD Marrum
 

Nieuw:

Binnen mijn praktijk verkoop ik het product Biobalnce 7 een vloeibaar probioticum.
Een zeer resultaat gericht product met een groot positief effect bij diegene die het gebruiken vanuit diverse klachtenpatronen.

 

Tarieven 2015 blijven ongewijzigd.


Juni 2014 

Mijn praktijk heeft succesvol meegedaan aan de openebedrijvendag Ternaard,

veel nieuwe mensen ontmoet en uitleg gegeven over mijn werkwijze.

 

Tarieven 2014 blijven ook weer dit jaar ongewijzigd.

2013

Ik wens iedere bezoeker een voorspoedig maar vooral een gezond 2013.

 

Door regelmatig shiatsu/ massage te ondergaan wordt gestreefd naar het tegegaan van o.a. overbelasting, vermoeidheid, ontstekingen en blessures. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat massage/ shiatsu op spierweefsel ontstekingen reduceert op cellulair niveau en de aanmaak van nieuwe mitochondriën in de skeletspieren bevordert. Mitochondriën zorgen voor de energieproductie in de cellen wat zorgt voor sneller herstel na inspanning en algemeen gezond spierweefsel. Shiatsu activeert gevoelige sensoren. Deze dragen zorg voor mechanische prikkels en het transport hiervan, wat betekent dat er een versnelde energieproduktie ontstaat, hetgeen leidt tot sneller herstel. De potentiële voordelen van shiatsu zijn zeer breed inzetbaar. Denk hierbij aan ( oudere) mensen die last hebben van pijnlijke spieren en/ of chronische ontstekingen. Denk hierbij aan aandoeningen van reumatische aard. Door op regelmatig shiatsu te ondergaan blijkt het mogelijk te zijn ontstekingsprocessen te reduceren.
 

BTW 2012

Door de maatregel van de overheid verandert per  1-10-12 de btw van 19 naar 21%.

Helaas veranderen mijn tarieven hierdoor. De aangepaste  tarieven kunt u per 01-10-12 terugvinden onder rubriek behandelingen.

 

Tarieven 2012

Nu de zorgkosten alsmaar stijgen houd ik mijn tarieven gelijk aan vorig jaar.

 

 

Triggerpoint therapie 

Bij Praktijkgezondheidszorg Noord Friesland wordt al geruime tijd Triggerpoint therapie gegeven.
Deze behandeling wordt altijd toegepast wanneer de klachten daar aanleiding toe geven en is niet hetzelfde als Dry Needling omdat er niet met naalden geprikt wordt in de triggerpoints maar is een hands-on behandeling die zachtjes drukt en masseert.

Denk aan je gezondheid!

Handige websites voor wie wil weten wat voor schadelijke stoffen er in onze voeding en in o.a. cosmetica zit. Zonder dat men zich erven bewust is smeer je dagelijks zeer schadelijke stoffen op je lichaam die uiteindelijk wel een negatieve uitwerking moeten hebben. Denk aan deodorant,je lymfeklieren zitten in de buurt, huidklachten,haaruitval. De samenstelling van een product is vaak moeilijk leesbaar door de kleine lettertjes maar met goede wil kun je heel wat ontcijferen. Op de website www. heelnatuurlijk.nl kun je alle informatie vinden over deze stoffen onder het kopje: Synthetische stoffen.

Kijk ook op: www.uitdaging.net/gezond/E-nummers.html hier kun je een lijst uitprinten met een beschrijving van alle E.nummers of bestel het zeer handige boekje: Wat zit er in uw eten.

 

NIEUW  in mijn praktijk zijn  de KLASSIEKE MASSAGE  en  het  KINDERSPEEKUUR .

Het ligt in de bedoeling om kinderen die het even moeilijk hebben of een vorm van ontwikkelingsstoornis hebben zoals ADHD,ADD en PDD-NOS  te ondersteunen met kinder Shiatsu Therapie  op de woensdagmiddag. Juist deze kinderen die al vaak belast zijn met onrust in hun lichaam,aanpassingsproblemen hebben,bezig zijn met aanleren van ander gedrag ,worden al vaak met een therapie begeleid maar fysieke ondersteuning ontbreekt . Shiatsu helpt  voor de emotionele behoefte  van het kind dat zich zo volledig kan ontspannen en leert  loslaten maar ook om zelf hun verhaal kwijt te kunnen. Ik bied hen structuur, vertrouwen en stabiliteit daar waar het nodig is. Ademhalingsoefeningen worden ook aangeleerd omdat ook kinderen verkeerd kunnen ademhalen. De energie kan dan niet op de juiste wijze door het lichaam stromen. Hierdoor ontstaat een te hoge druk in het middenrif  en in de longen,waardoor de energie naar boven stijgt. Veel lichamelijke en emotionele klachten waar kinderen last van hebben ontstaan door een onjuist gebruik van de adem. Het zijn behandelingen van ongeveer 30 minuten alleen voor het kind . Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Ontspannen met Klassieke Massage kan nu ook in mijn praktijk. Deze massage vorm maakt gebruik van verschillende handgrepen met en zonder huidverzorgende oliën die zowel een activerende als rustgevende uitwerking hebben. Een goede massage is afgestemd op het te bereiken effect met ontspanning als doel.

Er zijn op dit moment geen items.