Breussmassage

De Breuss, of wel “tussenwervelschijf” massage is een op zichzelf staande methode, om totale wervel en rugproblematiek te verzachten, te ontspannen en te regenereren. Wanneer een cliënt erg veel pijn aan de rug heeft door bijvoorbeeld spierspanning, lage rugklachten, maar ook chronische pijnen die maar moeilijk te behandelen zijn gebruik ik deze zachte methode. Het uitgangspunt bij de Breuss is dat er geen versleten tussenwervelschijven zijn omdat de cellen zich steeds weer vernieuwen. Er bestaan wel gedegenereerde (beschadigde)tussenwervelschijven, maar die kunnen weer gestimuleerd worden zodat ze regenereren (zich herstellen). Wanneer de rug wordt ingemasseerd met speciale olie en door het voorzichtig oprekken van de wervelkolom krijgen de tussenwervels meer ruimte, kunnen weer uitzetten, zachter en elastisch worden. Hierdoor zijn de wervels makkelijker in de meest ideale positie terug te brengen via de Dorn of Shiatsu methode wanneer daar aanleiding toe bestaat. Natuurlijk is het niet alleen de olie die voor een verbetering zorgt maar de totale behandeling  geeft resultaat voor de rugproblematiek.

De Breuss massage is een fijngevoelige energetische rugmassage,die in staat is om fysieke en psychische blokkaden op te lossen en het vertrouwen van de cliënt wordt snel weer opgebouwd.

De Breuss massage leidt de regeneratie van onderverzorgde tussenwervelschijven en kan de sleutel zijn van vele problemen in ons bewegingsapparaat die op een zachte manier verlicht c.q. opgelost kan worden.