Praktijk Gezondheidszorg -> Behandeling op locatie

Therapie aan huis voor ouderen en of jongeren met een fysieke beperking.

De service voor behandeling aan huis is in principe voor iedereen die om wat voor fysieke beperking niet naar mijn praktijk kan komen. De grootste doelgroep is in dit geval wel de oudere generatie die van mijn service gebruik maakt, vanwege de leeftijd, bewegingsbeperking maar ook omdat vervoer vaak een probleem is. Natuurlijk hangt het ook af van de aard van de klacht maar meestal gaat het om een rustige zachte  behandeling van 30 minuten op de meegebrachte behandeltafel die op de juiste hoogte wordt afgesteld zodat men er makkelijk op kan gaan liggen en meestal in zijlig en - ruglig  behandeld gaat  worden.
Tijdens de comfortabelelighouding van de cliënt op de meegebrachte behandeltafel ondersteunt met een body cushion wordt er natuurlijk altijd extra aandacht gegeven aan de klacht waar de cliënt het meeste last van heeft. Dat is vaak stijfheid van nek en schouders, pijnlijke gewrichten, stramme rug, pijn maar ook bijvoorbeeld slaapproblemen. Natuurlijk kan niet elke klacht die zich al jaren manifesteert meteen opgelost worden maar er treedt vaak na de behandeling verlichting op, pijnvrije momenten, wat meer flexibiliteit in de rug, minder stijfheid men voelt zich geestelijk prettiger wat ook zijn uitwerking heeft op het humeur en werkt motiverend.

 

Het bezoek aan huis heeft ook een sociaal aspect, ik fungeer als een vertrouwenspersoon men kan zijn of haar hart even luchten, geestelijke problematiek komt ook aan de orde wanneer daar behoefte aan is. Veel gehoorde geluiden zoals : Ik kijk naar je uit, wat duurt een week lang, ik voel me veel meer ontspannen, ik loop veel beter.
Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van deze service aan huis. Het effect van de behandeling hangt af van de herhalingsfrequentie dat kan variëren van elke week tot 1 keer per maand en hangt vaak ook af van de wensen van de cliënt.
Waarom genoegen nemen met klachten die zgn. “bij het ouder worden horen” ook ouderen kunnen op deze manier nog steeds aan zijn of haar gezondheid werken zonder zelf daar fysieke inspanning voor te hoeven leveren. Met een gezonde wilskracht kunt u veel meer bereiken dan u wellicht denkt!